HORECA 2021

06. sep 2021 to 07. sep 2021
Hotel HOLIDAY INN TRNAVA

ONLINE PRENOS SI ZAKÚPITE v SIETI TICKETPORTAL: https://www.ticketportal.sk/event/HORECA-2021

Účastnícky poplatok: Člen AHRS, garantovaný dodávateľ AHRS, pridružený člen AHRS 99€ s DPH

                                  Nečlen AHRS 198€ s DPH

COVID OPATRENIA:

- vstup na konferenciu bude umožnený LEN: ​

  • plne zaočkovaným osobám
  • osobám, ktoré prekonali ochornenie COVID 19 v posledných 180 dňoch
  • osobám s negatívnym antigénovým testom - s platnosťou maximálne 24 hodín

- účastníkom konferencie bude k dispozícií bezplatné antigénové testovanie, ktoré bude prebiehať pred budovou hotelu od 7:30

Kontaktná osoba: Lucia Bizoňová Senior Event Manager 0948 911 069

Majitelia a manažéri v hotelierstve a gastro sa stretnú na odbornej konferencii po dvoch rokoch, počas ktorých pandémia zásadným spôsobom zmenila nielen ich život, ale aj fungovanie. Uvoľnenie opatrení pred letnou sezónou i obavy z ohlasovanej 3. vlny pandémie ukázali, ako sa zmenil pracovný trh, nákupné správanie turistov a ich očakávania. Každá kríza, nevynímajúc pandemickú, však prináša nové výzvy, ktoré môžu nakoniec priniesť benefity v podobe nových príležitostí pre gastro i hotelierstvo.

Spolu s našimi hosťami a spíkrami, v rámci programu konferencie, chceme zodpovedať tieto otázky:

aký má vláda plán a nástroje na pomoc  najviac postihnutému sektoru  hotelierstva a gastronómie
ako vyriešiť nedostatok zamestnancov
ako sa zmenilo spotrebiteľské správanie návštevníkov a turistov

aké nové príležitosti prináša pandémia v gastronómii a hotelierstve 

PROGRAM

Pondelok 6. 9. 2021

16:00               Valné zhromaždenie AHRS – pre členov Asociácie

19:00               Get together dinner- pre všetkých účastníkov konferencie, hostí a vystavovateľov   

Utorok 7. 9. 2021

08:00                Registrácia                                                                  

10:00               Otvorenie konferencie

10:30               Reštart HoReCa biznisu - nástroje pomoci od štátu

 

                        Diskusia s ministrami:

                        minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal

                        minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak. 

Moderujú: Marek Harbuľák, generálny manažér AHRS, Ján Svoboda, viceprezident AHRS

Vláda vyčlenila 256 miliónov na špecifickú pomoc pre podnikateľov v cestovnom ruchu.  

V úvode konferencie budeme diskutovať s ministrom dopravy Andrejom Doležalom, ako

prebieha schvaľovanie žiadostí, koľko prostriedkov už vyplatilo ministerstvo dopravy

podnikateľov a tiež , či bude pomoc na jeseň pokračovať a aké ďalšie nástroje na podporu

propagácie i konkurencieschopnosti pripravuje rezort dopravy. A o tom, že v máji začala

fungovať nová agentúra na podporu cestovného ruchu.

V dôsledku pandémie prišlo o prácu v tomto odvetví viac ako 40 000 zamestnancov.

Napriek štátnej pomoci na udržanie zamestnanosti. Ministerstvo práce však avizuje

pokračovanie pomoci od septembra, v závislosti od fázy, podľa nového Covid automatu.

Odzrkadľuje toto kritérium skutočné prekážky v podnikaní hotelierov či gastro prevádzok? Je

takáto pomoc zamestnávateľom dostatočná,  alebo sú za odchodom zamestnancov iné

dôvody? O skutočných prekážkach  pri hľadaní zamestnancov, nastavení pravidiel štátnej

pomoci, o tom, aké zmeny potrebujú zamestnávatelia v hotelierstve a gastronómii, budeme

diskutovať s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom.   

 

11:30                Tlačový brífing /Prezentácie vystavovateľov

12:00                Obed

13:30               Hotelier´s talk – vyrieši nedostatok zamestnancov automatizácia alebo nekvalifikovaný personál?
 

Všeobecný nedostatok kvalifikovaného personálu pred pandémiou zhoršil masívny odchod

zamestnancov z hotelierstva a gastronómie. V diskusii s hosťami sa pozrieme na to, či dokáže

automatizácia nahradiť chýbajúci personál v hoteloch a reštauráciách, ale aj na to, či je 

nekvalifikovaný personál lepším riešením než žiadny personál. Diskutovať budeme

o skutočných príčinách nezáujmu zamestnancov o prácu v gastronómii, dozvieme sa, ako sa

riešili nedostatok zamestnancov počas letnej sezóny hotelieri a majitelia gastro prevádzok:

                        Michal Petráš - riaditeľ hotela Senec a  Aquapark Senec

                        Róbert Tóth - Hotelier roka 2019, riaditeľ hotela Radisson Blue Carlton Hotel

                        Anton Novotný – licenčný partner McDonald´s

                       Moderuje: Ján Svoboda

14:40              Prezentácie vystavovateľov

15:00              Coffe Break

15:30              Pandemický  návštevník a turista, nové príležitosti

Povinné zatvorenie hotelov, penziónov a reštaurácií, aj ďalšie obmedzenia v dôsledku

prijatých protipandemických opatrení, spôsobili od vypuknutia pandémie veľké ekonomické

škody. Každá kríza však prináša ponaučenie: nové príležitosti a výzvy, na ktoré by sa mali

hotelieri a gastro prevádzky dobre pripraviť:

                         Marcel Gajdoš – generálny riaditeľ VISA pre CZ,SK, HU

                        Tomáš Kýček – Head of Sales, foodpanda

                        Jakub Klimczak - STR Global

                        Vladimír Machalík - Slovenské združenie výrobcov piva a sladu

                        Moderuje: Marek Harbuľák, generálny manažér AHRS

                       

17:00               Zhrnutie, závery, tombola

 

 

Andrej Doležal- minister dopravy a výstavby SR

Milan Krajniak- minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Michale Petráš - riaditeľ hotela Senec, Aquapark Senec

Robo Tóth -riaditeľ hotela Radisson Blue Carlton Hotel 

Anton Novotný – licenčný partner McDonald´s

Marcel Gajdoš – generálny riaditeľ VISA pre CZ,SK, HU

Tomáš Kýček – Head of Sales, foodpanda

Jakub Klimczak – STR Global

Vladimír Machalík - Slovenské združenie výrobcov piva a sladu

Partneri

Partneri:

 

 

 

 

Podobné podujatia

23. sep 2021
VAKCINAČNÉ CENTRUM - NÁRODNÝ FUTBALOVÝ ŠTADIÓN
30. sep 2021
CROWNE PLAZA BRATISLAVA
30. sep 2021
CROWNE PLAZA BRATISLAVA
01. okt 2021
BRATISLAVA